Gastro radionica „Druženje Kotányja, ravnatelja i obrtnika“ 16 svibnja, 2019

U ponedjeljak, 13. svibnja 2019. održana je još jedna gastro radionica u kabinetu kuharstva Ugostiteljske škole Opatija, pod nazivom „Druženje Kotányja, ravnatelja i obrtnika“.

Na radionici su prisustvovali predstavnici Udruženja obrtnika, predsjednik Mauricio Počekaj, predsjednik ceh-a ugostitelja i turističkih djelatnika Robert Marinčić, tajnica Udruženja zamjenik gradonačelnika dr.sc. Emil Priskić koji je i sam obrtnik, zatim Sandra Kolonić, predsjednica udruge Gaia Nova s radionicom smoothija i Dino Knežević, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Primorsko-goranske županije i šef kuhinje Hotel-Vinotel “Gospoja”, koji je pripremio tri ukusna tradicionalna riblja jela.

Tijekom radionice predstavnici Udruženja obrtnika i ravnatelji opatijskih srednjih škola dobili su priliku pokazati svoje kuharsko umijeće, te su uz pomoć učenika 3.  razreda priredili ukusna jela.  Namirnice poput svježeg voća i povrća, orašastih plodova, raznih vrsta riba bile su samo neke koje su se našle na zdravom meniju.
Za sve sudionike radionice održana je kratka prezentacija začina tvrtke Kotányi koja u svom asortimanu nudi sve svjetske začine i mješavine.. Druženje je završilo degustacijom pripremljenih jela koja su prisutne, osim izgledom i zanimljivom prezentacijom, privlačila i svojim bogatim okusima.