OBRTNICI SVOME GRADU 26 srpnja, 2019

Kao i prethodnih godina Udruženje obrtnika uključilo se u obilježavanje proslave Dana grada Opatije 25. srpnja 2019. godine pripremom Velike padele rižota sa plodovima mora  pod geslom „Obrtnici svome gradu“.

Svetom misom, procesijom proslavljen blagdan sveca zaštitnika Opatije sv. Jakova. Nakon procesije, građani i gosti Opatije u parku ispred Umjetničkog paviljona Jurja Šporera   uživali su u gastronomskoj ponudi, manifestaciji „Obrtnici svome gradu”. Pripremljen je rižoto od plodova mora te je podijeljeno približno 600 porcija. Za pripremu su bili zaduženi članovi Udruženja Obrtnika Opatija, Matulji, Lovran, Mošćenička Draga, vođeni glavnim kuharom obrtnika Miloša Dekleva vlasnika restorana Stara Pošta. Posjetitelji su počašćeni sa 150 litara vrhunskog vina. 

Uz čestitke za Dan Grada, predsjednik Udruženja obrtnika Mauricio Počekaj istaknuo je da je ovo već uhodana ekipa liburnijskih obrtnika kao i dobro provjereni recept te lijepa prilika za druženje.

Nakon rižota podijeljena je i slavljenička torta koju je pripremo obrt Cupido.. U prigodnom glazbenom programu nastupila je Klapa Mirakul. Blagdanska večer u Opatiji završena je spektakularnim vatrometom.