11. Susret prijevoznika HOK-a, prezentacije 9 travnja, 2019

Obrtnička komora Šibensko kninske županije bila je domaćin 11. Susret prijevoznika Hrvatske obrtničke komore održanog 28. i 29. ožujka 2019. godine u hotelskom naselju Solaris.

Obrtnici su se okupili na susretu kako bi razmijenili iskustva i istaknuli probleme s kojima se susreću u praksi. Susret je protekao s naglaskom na donošenje Pravilnika o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona, čija primjena na terenu stvara velike probleme i značajne troškove.

Uz utjecaj spomenutog Pravilnika na poslovanje prijevoznika, sudionici Susreta su kroz predavanja i raspravu doznali bitne informacije o načinu ostvarivanja povrata dijela trošarina u komercijalnom prijevozu robe i putnika, starosti voznog parka i utjecaja istog na sigurnost u prometu, tehnologiji stacionarnih klima i ugovorima u prijevozu. Na panel raspravi, sudionici su se osvrnuli na primjenu Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, odgovornost sudionika u prijevozu za pretovar vozila, konkurentnost prijevoznika i na druge aktualne teme.

Slijedom na link možete pregledati sve prezentacije s ovogodišnjeg Susreta.

https://www.hok.hr/press/novosti/nuzno_je_revidirati_pravilnik_o_zabrani_prometovanja_javnim_cestama_i_olaksati_poslovanje_prijevoznika

 

Izvor: [email protected] | www.hok.hr