JAVNI NATJEČAJ- za dodjelu državne povlastice za obavljanje gospodarskog ribolova na moru. 29 travnja, 2019

Na temelju članka 20. (Narodne novine br. 62/17, 130/17 i 14/19); te članka 3., 4. i 5. Pravilnika o povlasticama za obavljanje gospodarskog ribolova na moru u državnom vlasništvu (Narodne novine broj 34/19), Ministarstvo poljoprivrede (u daljnjem tekstu: Ministarstvo), objavljuje JAVNI NATJEČAJ- za dodjelu državne povlastice za obavljanje gospodarskog ribolova na moru.

PREDMET NATJEČAJA

Predmet javnog natječaja je dodjela državne povlastice za obavljanje gospodarskog ribolova na moru s pripadajućim kapacitetom plovila i s pravima na ribolovne alate i ribolovne zone upisane u istu. Državna povlastica koja je predmet javnog natječaja vodi se u Registru državnih povlastica pod serijskim brojem 2886 s kapacitetom, ribolovnim alatom i ribolovnim zonama kako slijedi:

 

Kapacitet:

GT: 198

kW: 405

Ribolovni alat:

Pridnena povlačna mreža – koća

Ribolovne zone:

A, B, C, D, H, I, J, K

PRIHVATLJIVI PODNOSITELJI PRIJAVA

Prihvatljivi podnositelji prijave na javni natječaj su fizičke osobe koje imaju prebivalište na području priobalnih gradova ili općina Republike Hrvatske i pravne osobe koje imaju sjedište na navedenom području, a koje zadovoljavaju uvjete ovlaštenika povlastica prema članku 17. stavku 3. Zakona o morskom ribarstvu.

Podnositelji prijave moraju biti vlasnici plovila koja su izgrađena, kupljena ili nabavljena kroz programe sufinanciranja od strane ministarstva i/ili HBOR-a, a o čemu se dostavlja dokaz. Dodjela povlastice za koje se traži prijenos prava moguća je isključivo ako je to plovilo iste ili manje veličine u GT i iste ili manje snage porivnog stroja u kW upisane u državnu povlasticu.

Prijave se dostavljaju preporučenom pošiljkom u zatvorenoj omotnici s naznakom:

»Javni natječaj – prijava za prijenos državne povlastice za obavljanje gospodarskog ribolova na moru – ne otvarati«,

na adresu:

Ministarstvo poljoprivrede,

Uprava ribarstva,

Ulica grada Vukovara 78,

10000 Zagreb

Javni natječaj je otvoren 26.04.2019. u Narodnim novinama 42/19, a rok za dostavu prijava je 8 kalendarskih dana od objave natječaja u Narodnim novinama.

Odluka o odabiru će biti objavljena na web-stranici Ministarstva i na oglasnim pločama područnih jedinica odnosno ispostava Ministarstva, Uprave ribarstva.

JAVNI NATJEČAJ – Ministarstvo poljoprivrede

Izvor: [email protected] | www.hok.hr