Nagrada Općine Lovran iz područja gospodarstva dodjeljena je Igoru Stanger 27 travnja, 2020

Nagrada Općine Lovran dodijeljena je našem obrtniku Igoru Stangeru za doprinos i značajna postignuća na području gospodarstva, promicanje ugostiteljske i turističke djelatnosti, poticanje aktivnosti usmjerenih poboljšanju prava obrtnika te promidžbu Lovrana na području ugostiteljstva i gastronomije u zemlji i inozemstvu.

Igor Stanger svojim radom, zalaganjem i entuzijazmom doprinosi razvoju turističke ponude Lovrana te promociji destinacije i njezine gastro ponude. Kao član raznih strukovnih tijela zalaže se za brendiranje ponude destinacije promovirajući autohtone namirnice poput kvarnerskog škampa, šparoga, lovranskih trešanja i lovranskih maruna. Promovira pripremu domaćih namirnica poštujući tradiciju na kreativan način, a sve s ciljem da privuče goste i potakne ih na ponovni posjet Lovranu. Njegov dugogodišnji rad u ugostiteljstvu i turizmu, kao i na promicanju obrtništva i gastronomije prepoznat je ne samo u našoj županiji, već i u cijeloj Hrvatskoj. Cijeli se svoj radni vijek bori za unaprjeđenje kvalitete rada obrtnika, kao i promicanje obrtničkih zanimanja. Kao jedan od vodećih ugostitelja u Lovranu neprekidno promiče i zastupa interese ugostitelja te se zalaže za njihove interese.  Stanger je dugogodišnji vlasnik restorana Stanger, te vlasnik Boutique hotela Acacia koji je prije dvije godine obogatio turističku ponudu Lovrana. Organizator je i sudionik mnogih dobrotvornih akcija, a njegov rad i zalaganje je prepoznato od struke te je bio član više strukovnih tijela Udruženja obrtnika i OK PGŽ dobitnik nagrade Obrtničke komore PGŽ Vrijedne ruke za posebna postignuća i dugogodišnji rad.

Dodjela Nagrade Općine Lovran Igoru Stangeru   predstavlja pozitivan i inspirativan primjer te zahvalu zajednice njegovom neumornom profesionalnom, a još više volonterskom radu za poboljšanje života obrtnika te podizanja kvalitete usluge turističke destinacije.