Uručene nagrade Općine Lovran 18 svibnja, 2020

Prigodnom svečanošću,  održanom po posebnom protokolu, uručene su nagrade Općine Lovran ovogodišnjim laureatima.  Nagrada za životno djelo uručena je Robertu Popeskiću, glazbeniku, skladatelju i tekstopiscu.

Nagrada Općine Lovran iz područja gospodarstva, dodijeljena je našem obrtniku  Igoru Stangeru zbog promicanja ugostiteljske i turističke struke, poticanja aktivnosti usmjerenih poboljšanju prava obrtnika te promidžbu Lovrana na području ugostiteljstva i gastronomije u zemlji inozemstvu. Dugogodišnji je vlasnik restorana Stanger, te prije dvije godine obogatio turističku ponudu Lovrana otvaranjem Boutique hotela Acacia. Njegov dugogodišnji rad u ugostiteljstvu i turizmu, kao i promicanje  obrtništva i gastronomije prepoznat je ne samo u Lovranu i Kvarneru, već i na razini cijele Hrvatske. Sudjelovao je u mnogobrojnim promocijama našega kraja na području ugostiteljstva i gastronomije u inozemstvu. Organizator je i sudionik mnogih dobrotvornih akcija, a njegov rad i zalaganje je prepoznato od struke te je bio član više strukovnih tijela Udruženja obrtnika i OK PGŽ dobitnik nagrade Obrtničke komore PGŽ Vrijedne ruke za posebna postignuća i dugogodišnji rad.

Udruženje obrtnika Opatija kao predlagatelj, ponosno je i zadovoljno što je naš obrtnik Igor Stanger dobitnik nagrade  kao zahvalu  njegovom neumornom profesionalnom, a još više volonterskom radu za poboljšanje života obrtnika te podizanja kvalitete usluge turističke destinacije.