PREDSJEDNIŠTVO UDRUŽENJA UGOSTILO ČELNIKE JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE 25 listopada, 2021

Opatija, 22. listopad 2021.g.

Predsjedništvo Udruženja obrtnika Opatija ugostilo je čelnike Jedinica lokalne samouprave   u Mošćeničkoj Dragi,  u nagrađivanom restoranu Zijavica u vlasništvu našeg obrtnika Stivena Vunić. Tijekom ugodnog prijateljskog druženja raspravljalo se o nastavku vrlo dobre  međusobne suradnje i razumijevanja za potrebe poboljšanja položaja obrtnika i onih koji razmišljaju to postati.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Grada Opatije, Fernando Kirigin, općinski načelnik Općine Matulji,  Vedran Kinkela, vijećnik Općine Lovran Ilan Viskić, općinski načelnik Općine Mošćenička Draga, Riccardo Staraj, predsjednica vijeća Općine Mošćenička Draga Luciana Sterle, te Predsjedništvo Udruženja obrtnika Opatija, predsjednik Mauricio Počekaj potpredsjednici Emil Priskić i Robert Stanić, tajnica Ester Starčić, te predsjednik ceha ribara i poljodjelaca Vjekoslav Galović.

Naše Udruženje pokriva više lokalnih sredina, smatramo da je  ured vrlo aktivan, naročito u pandemijsko vrijeme prijenosom važnih informacija i obavijesti. Trudimo se biti prisutni za sve probleme naših obrtnika i ukazivati na mogućnosti rješenja istih. Suradnja Udruženja i svih lokalnih jedinica je odlična i nadamo se da će tako i ostati. Uvijek su nas podržavali i pratili u svim projektima i aktivnostima.. Raduje nas da već nekoliko godina bilježimo porast broja obrta, pa i u ovom teškom razdoblju. Obrt je jedan od najjednostavnijih oblika organizacije poslovanja, a kontinuiranom porastu sigurno su pridonijele i mjere poticaja jedinica lokalnih.“, naglasio je predsjednik Mauricio Počekaj

Zaključeno je da u svim jedinicama lokalnih samouprava imaju razumijevanja za obrtništvo i poduzetništvo, te ovisno o svojim mogućnostima pridonose boljim uvjetima za rad i poticajima za poduzetnike ili nezaposlene.  Potvrda da će podrška grada i općina aktivnostima i projektima Udruženja obrtnika biti sufinancirana osiguranim sredstvima u proračunima veseli i daje dodatan poticaj da istih bude što više na zadovoljstvo svih obrtnika.