Prerada poljoprivrednih proizvoda 11 veljače, 2021

Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko – goranske županije izrađuje i oprema, u suradnji s Primorsko – goranskom županijom i Osnivačima CPRR PGŽ, postrojenje za preradu poljoprivrednih proizvoda u Staroj Sušici, Karolinska cesta 87.

Ovim putem Vas obavještavamo kako ćete kao proizvođač poljoprivrednih proizvoda s područja PGŽ biti u mogućnosti vršiti preradu Vaših proizvoda u navedenom postrojenju. Sukladno nabavljenoj opremi, postrojenje ima mogućnost proizvodnje:

  • bistrih i mutnih sokova (ambalaža – boce 0,2L i 0,33L, te vreće – ,,bag in box” 3L i 5L)
  • pekmeza i džemova (kotao 130L)
  • sušenog voća i bilja (sušara 20 m2)
  • jakih alkoholnih pića (destilerija – kotao 95L)

Prerada će se vršiti uslužno, uz Vašu obavezu dostave proizvoda na navedenu adresu te podmirenja realnih troškova prerade i ambalaže (ako nemate vlastitu), odnosno bez posebne naknade za preradu i proizvodnju. Očekivano vrijeme stavljanja u pogon postrojenja je tijekom svibnja 2021. godine, a ovisi o dobivanju odgovarajućih dozvola nadležnih tijela.

Molimo da se očitujete da li ste zainteresirani za suradnju. Uz pozitivno očitovanje obavezno dostavite ispunjeni upitnik koji možete preuzeti klikom na poveznicu na dnu stranice.

Preuzimanje – Upitnik – prerada voća