Program poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu – anketa 30 rujna, 2021

Ministarstvo turizma i sporta priprema ovogodišnji Program poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu – „Stipendije“ u cilju motiviranja mladih za ugostiteljsko-turistička zanimanja podizanjem standarda za vrijeme školovanja, osiguranjem kvalitetne stručne prakse, u konačnici sigurnim zapošljavanjem. Program podrazumijeva potporu (sufinanciranje) stipendija.

Prema najavama ministarstva, očekuje se povećanje samog iznosa stipendije a sve s ciljem što većeg broja stipendista. Dodatne informacije na ovu temu naći ćete u popratnom dopisu.

Prije objave javnog poziva, Ministarstvo je pripremilo anketu za poslodavce o potrebama za stipendistima koju treba ispuniti do 4. listopada 2021. godine.

Detalji samog poziva odnosno načina stipendiranja još uvijek nisu poznati niti javno dostupni. U ovom trenutku ministarstvo želi prikupiti mišljenje dionika kroz anketu.

Anketu je potrebno ispuniti na sljedećem linku – POVEZNICA

Molimo sve zainteresirane ugostitelje i obrtnike u turizmu da ispune anketu kako bi se stipendije te daljnji koraci ministarstva mogli što bolje prilagoditi potrebama obrtnika.

Za eventualna pitanja i pojašnjenja možete se obratiti ministarstvu putem elektroničke pošte [email protected] .