Svjetski dan turizma_27.09. 16 rujna, 2021

Ministarstvo turizma i sporta obavijestilo je nas o obilježavanju Svjetskog dana turizma, koji se svake godine obilježava 27. rujna.

Ove godine, 2021. se održava pod temom Turizam za uključivi rast (engl. Tourism for Inclusive Growth).

Domaćin ovogodišnje službene proslave bit će Obala Bjelokosti, slaveći sposobnost turizma kao pokretača uključivog rasta, ali i ulogu koju ima u promicanju međusobnog poštovanja, stvarajući na taj način nove prilike za milijune ljudi širom svijeta.

UNWTO (Svjetska turistička organizacija) poziva sve zainteresirane, od proizvođača suvenira do menadžera hostela i turističkih vodiča itd. da pošalju fotografije (barem 300 dpi) i videozapise (do 1 minute, barem 1080p) visoke rezolucije koje najbolje prikazuju čitav lanac vrijednosti, te moć turizma koja generira rast i pozitivnu transformaciju u njihovoj zemlji. To mogu biti zapisi radnika turističkog sektora, lokalne zajednice, putnika koji se bave lokalnim aktivnostima i događajima, ili prikaz događanja kojima na bilo koji način planirate obilježiti Svjetski dan turizma.

Među našim članovima neupitno je da ima onih koji se ističu kvalitetnom uslugom, autentičnim i originalnim proizvodom, jedinstvenim sadržajem i sl., stoga bi bilo šteta propustiti priliku da se predstave na ovakvoj platformi.

Sukladno vašoj odluci i prosudbi sugeriramo da proslijedite ovu informaciju svima onima koji će naći interes predstaviti se.

Materijale kako je navedeno, potrebno je poslati na email adresu [email protected], kako bi ih ministarstvo proslijedilo Svjetskog turističkoj zajednici.

Dostavljene informacije će biti objavljene na stranicama i društvenim mrežama organizacije UNWTO.