PREDSJEDNIŠTVO UDRUŽENJA UGOSTILO ČELNIKE JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE 27 listopada, 2022

Opatija, 27. listopad 2022.g.

Predsjedništvo Udruženja obrtnika Opatija,  sada već tradicionalno okuplja  čelnike Jedinica lokalne samouprave uz radni ručak.  Danas smo se družili u restoranu Knezgrad u Lovranu, u vlasništvu obrtnika Luciana Hlanuda, objektu sa tradicijom starom preko pedeset godina. Tijekom ugodnog prijateljskog druženja raspravljalo se o nastavku vrlo dobre  međusobne suradnje i razumijevanja za potrebe poboljšanja položaja obrtnika i onih koji razmišljaju to postati.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Grada Opatije, Fernando Kirigin, općinski načelnik Općine Matulji  Vedran Kinkela, općinski načelnik Općine Lovran  Bojan Simonič,  općinski načelnik Općine Mošćenička Draga Riccardo Staraj,   te Predsjedništvo Udruženja obrtnika Opatija, predsjednik Mauricio Počekaj,  potpredsjednik  Robert Stanić, tajnica Ester Starčić.  

Zaključeno je da u svim jedinicama lokalnih samouprava imaju razumijevanja za obrtništvo i poduzetništvo, te ovisno o svojim mogućnostima pridonose boljim uvjetima za rad i poticajima za poduzetnike ili nezaposlene.  Potvrda da će podrška grada i općina aktivnostima i projektima Udruženja obrtnika biti sufinancirana osiguranim sredstvima u proračunima veseli i daje dodatan poticaj da istih bude što više na zadovoljstvo svih obrtnika. Razgovaralo se o oživljavanju prekinutih zajedničkih aktivnosti zbog pandemije, kao što su kuhanje Velike padele povodom određenih datuma, a dogovorena su i neka nova druženja i susreti.