“Vrijedne ruke” u rukama zaslužnih obrtnika PGŽ-e 21 prosinca, 2022

Skupština Obrtničke komore Primorsko-goranske županije

Na svečanoj sjednici Skupštine Obrtničke komore Primorsko-goranske županije održanoj 20. prosinca 2022. g. u Opatiji dodijeljene su Nagrade za životno djelo i nagrade “Vrijedne ruke”. Dobitnici Nagrade za životno djelo su Željko Dumičić iz Raba i Darko Sertić iz Rijeke. Željko Dumičić obrtnik je od 1984. i vlasnik u zajedničkom ugostiteljskom obrtu caffe bar Feliks koji je smješten na glavnom trgu u staroj jezgri grada Raba. U svom obrtu zapošljava više radnika, a također ima i tendenciju obiteljskog rada. Svoj obrtnički staž obilježio je aktivnim zalaganjem za bolji status obrtništva. U jednom mandatu bio je i potpredsjednik Obrtničke komore PGŽ-a, te predsjednik odbora za otoke pri Hrvatskoj obrtničkoj komori. Trenutačno obnaša funkciju predsjednika Gradskog vijeća Grada Raba te svojom aktivnošću i suradnjom s lokalno samoupravom aktivno doprinosi rješavanju mnogih obrtničkih pitanja.

Ugostitelji i trgovci

Darko Sertić u svijet obrtništva ušao je 1990. otvaranjem trgovine mješovite robe, te 1995. dodatno otvara caffe bar “Podmornica”. Bio je aktivan u komorskom sustavu i u radu tijela Uduženja obrtnika Rijeka, Obrtničke komore PGŽ-a i Hrvatske obrtničke komore. U dva mandata obnašao je funkciju predsjednika Udruženja obrtnika Rijeka kao i potpredsjednika Obrtničke komore PGŽ-a. Za vrijeme svog predsjedničkog mandata u Udruženju obrtnika Rijeka aktivno je sudjelovao u izgradnji kata na zgradi sjedišta udruženja.

Nagradu “Vrijedne ruke” koja se dodjeljuje obrtnicima koji imaju najmanje 20 godina obrtničkog statusa, te koji svojim aktivnostima neposredno pridonose održanju obrtničke tradicije, kvaliteti struke i afirmaciji obrtništva dobili su Zlatko Grgurić, Mirislav Ivaniš, Ivica Krnčević, Diana Milanović i Sanjin Srok.

Čestitke svim dobitnicima.

S ponosom ističemo našu obrtnicu Dianu Milanović. Obrtnica je više od 21 godinu. Iako se školovala i radila u potpuno drugom zanimanju, uvijek ju je privlačila želja za uljepšavanjem drugih, njezi kože i noktiju uz poboljšanje  života i zdravlja. Neumorno se zalaže za olakšavanje rada obrtnicima svoje struke te za poboljšanje njihova položaja. Aktivna je u tijelima Udruženja obrtniika. Kao obrtnik frizersko-kozmetičarske struke, potiče tradicionalne obrtničke vrijednosti kao što su stručnost, marljivost, solidarnost i zajedništvo.