Održana svečana sjednica Skupštine Obrtničke komore PGŽ 13 prosinca, 2023

Danas je u Centru Gervais u Opatiji održana svečana sjednica Skupštine Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, na kojoj su dodijeljena priznanja zaslužnim obrtnicama i obrtnicima.

Pozdravnim govorima prisutnima su se obratili predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Emil Priskić, gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin i pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije Alessandra Ban.

Ovom prilikom predsjednik Priskić osvrnuo se na aktivnosti Komore u 2023. godini i planove za 2024. godinu, naglasivši pri tome važnost intenziviranja suradnje s jedinicama lokalne samouprave i Županijom, posebice uzme li se u obzir kako na području Primorsko-goranske županije djeluje 11.000 obrta, koji zapošljavaju oko 18.000 djelatnika i čiji prihodi više nego pozitivno utječu na proračune gradova i općina Primorsko-goranske županije.

U najsvečanijem dijelu programa, uručene su nagrade ovogodišnjim laureatima. Nagrade za životno djelo dodijeljene su Mariju Kamaliću, Vladimiru Truceku i Vladi Vretenaru.

Dodijeljene su i nagrade “Vrijedne ruke”, i to Renati Doričić, Martinu Jerbiću, Ivanu Milanoviću, Marijanu Perčiniću, Goranu Račkom te Davoru Tkalčeviću, dok su posebna priznanja (Povelje) dodijeljena u organizaciji udruženja obrtnika. Inicijativu za dodjelu priznanja podnijela su udruženja obrtnika, a odluku o dodjeli priznanja donio je Upravni odbor Obrtničke komore Primorsko-goranske županije.

Na razini Hrvatske obrtničke komore Povelje za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija dodijeljene su Čazimu Mehmetiju, Nedeljku Dražulu, Žani Jurlina, Ivi Skazliću te posthumno Davorinu Jurekoviću. Dobitnici priznanja HOK-a su Steno Vidulić, Sida Deže, Rafaela Stašić i Željko Marjanović.