𝗨𝗣𝗢𝗭𝗢𝗥𝗘𝗡𝗝𝗘 𝗢𝗕𝗥𝗧𝗡𝗜𝗖𝗜𝗠𝗔 15 svibnja, 2023

𝗢𝗽𝗿𝗲𝘇𝗻𝗼 𝘀 𝗽𝗼𝘀𝗹𝗼𝘃𝗻𝗶𝗺 𝗿𝗲𝗴𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗺𝗮 𝗶 𝗮𝗱𝗿𝗲𝘀𝗮𝗿𝗶𝗺𝗮 𝘇𝗮 𝗼𝗯𝗷𝗮𝘃𝘂 𝗽𝗼𝗱𝗮𝘁𝗮𝗸𝗮

Nastavlja se praksa učestalog slanja poziva obrtnicima za upis podataka obrta u razne „registre“ no zapravo se radi o komercijalnim poslovnim adresarima.

𝗨𝗽𝗶𝘀 𝗻𝗶𝗷𝗲 𝗼𝗯𝘃𝗲𝘇𝗮𝗻 već se radi o slanju neobvezujućih ponuda.

Kao obrtnici nemate obvezu prihvata ponude niti pristati na objavu podataka u raznim „registrima“.

𝗣𝗿𝗶𝗹𝗶𝗸𝗼𝗺 𝗼𝘀𝗻𝗶𝘃𝗮𝗻𝗷𝗮 𝗼𝗯𝗿𝘁𝗮 𝗶𝘀𝘁𝗶 𝘀𝗲 𝗼𝗯𝘃𝗲𝘇𝗻𝗼 𝘂𝗽𝗶𝘀𝘂𝗷𝗲 𝘂 službeni 𝗢𝗯𝗿𝘁𝗻𝗶 𝗿𝗲𝗴𝗶𝘀𝘁𝗮𝗿 𝗥𝗲𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗸𝗲 𝗛𝗿𝘃𝗮𝘁𝘀𝗸𝗲, različit od sve češćih komercijalnih adresara.

Obrtnici najčešće poštom zaprimaju ponude za upis uz priloženu uplatnicu za plaćanje cijene oglašavanja. Upozoravamo da ovjerom potpisom i pečatom obrta i uplatom traženog iznosa, dajete izjavu o prihvatu ponude i narudžbe za uvrštenje u adresar po ponuđenoj cijeni i uvjetima, a čime i Vaši podaci postaju javno dostupni i predmet daljnje moguće prodaje Vaših podataka.

Ukoliko niste sigurni da želite naručiti objavu Vaših podataka u ponuđenim adresarima uz plaćanje traženih iznosa, preporučamo da se podrobnije informirate te da ne potpisujete i ne šaljete dobiveni obrazac za uvrštenje u adresar.

Navedeno predstavlja agresivnu poslovnu praksu na što kontinuirano upozorava Hrvatska obrtnička komora.

Na raspolaganju smo našim članovima za dodatne informacije i savjetovanje, putem naših kontakata [email protected] ili 051/325-599, a možete se obratiti i Savjetodavnoj službi Hrvatske obrtničke komore.