Otvoren je 2. Floral Week Opatija 19 travnja, 2024

Svečanim otvorenjem Floral Weeka u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer i službeno je započelo drugo izdanje opatijske cvjetne manifestacije, koja u svom programu i ove godine nudi brojne atraktivne sadržaje. Na početku otvorenja, prisutne je u atmosferu kroz glazbu uveo opatijski violinist Alberto Surina , nakon čega je Simon Ogrizek, predsjednik Međunarodne organizacije cvjećara Florint, pozdravio prisutne te zahvalio svima koji isu sudjelovali u organizaciji ovog prekrasnog događanja.

– Hvala svima koji su prepoznali kulturu cvijeća kao važnu nadogradnju turizmu i kulturi. Posebno mi je drago da je Opatija ovime postala važan kamenčić u mozaiku svjetskog cvjećarstva, naglasio je Ogrizek.

Organizatorica i autorica projekta Kristina Cianci Žerić također je zahvalila svima na podršci.

– Ovom manifestacijom mi pokazujemo svim ostalim floristima u našoj profesiji koju ljepotu može cvijeće učiniti i kako nam može uljepšati život. Posebno bih se zahvalila članovima našeg Ceha cvjećara koji su potegli iz cijele Hrvatske da bi prisustvovali ovom našem cvjetnom događanju.

Nazočnima se u ime Komore PGŽ obratio i Udruženja obrtnika Opatija predsjednik Udruženja Mauricio Počekaj i pohvalio manifestaciju kao odličnu nadopunu predsezone, koja je travanj pretvorila u mjesec cvijeća u Opatiji.

Ovime je ujedno otvorena i izložba cvjetnih radova, a nakon samog otvorenja cvjetni su dizajneri održali i demonstracije za publiku. Manifestacija se danas nastavlja stručnom radionicom namijenjenom floristima i dizajnerima, a vrhunac manifestacije sprema se sutra kada posjetitelje u 17 sati očekuje cvjetna modna revija ispred Umjetničkog paviljona “Juraj Šporer”.

O otvorenju su pisali i svi lokalni mediji:

https://poduckun.net/novosti/fotovideo-spektakularnim-cvjetnim-kreacijama-otvoren-2-floral-week-opatija