Skupština Udruženja obrtnika u Mošćeničkoj Dragi 16 prosinca, 2019

U petak 13. prosinca 2019. g. održana je  svečana Skupština Udruženja obrtnika Opatija, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga u posebnom ambijentu  našeg obrtnika Stivena Vunić u  konobi Zijavica u Mošećničkoj Dragi.

Na radnom dijelu usvojeni su Izmjena i dopuna proračuna za 2019. godinu, Program rada ceh-ova za 2020. godinu i Financijski plan Udruženja za 2020. godinu.

Svečanost je otvorio predsjednik Udruženja g. Mauricio Počekaj koji se zahvalio svima na aktivnostima, trudu i izdvojenom vremenu uz čestitke svim dobitnicima.  Pridružili su se i predstavnici Općine Mošećnička Draga, općinski načelnik g. Rikardo Staraj i zamjenica općinskog načelnika gđa. Luciana Sterle Peruch  koji su  izrazili zadovoljstvo sa suradnjom Udruženja obrtnika i Općine Mošćenička Draga, te spremnost da i dalje potiču obrtništvo uz čestitke svim dobitnicima.

Na svečanosti su istaknuti obrtnici koji su predloženi za nagrade OK PGŽ, koje će biti dodjeljene na Skupštini OK PGŽ, i to:

  • G. Milan Sesar dobitnik nagrade  „Životno djelo“ za izniman doprinos afirmaciji obrtništva, podizanja kvalitete struke, te radu na edukaciji i obrazovanju mladih.
  • G. Bruno Vunić dobitnik nagrade „Vrijedne ruke“ za poticanje tradicionalne obrtničke vrijednosti, trud i upornost promicanja obrtništva.

Uručena su posebna priznanja „Povelje“ obrtnicima za izuzetan uspjeh u struci i aktivnosti vezane za afirmaciju obrtništva, i to:

  • Gđi. Mileni Golja Tomažić
  • G. Tomislavu Dijan
  • G. Robertu Marinčić
  • G. Vedranu Marjanović